Mustafa Hilmi Topçuoğlu, nakliye şirketi kurarak iş hayatına atıldı. Nakliye işi sayesinde şehrin ihtiyacını gören Mustafa Hilmi Topçuoğlu, Kilis'de otomotiv yedek parça ve akaryakıt satışına başladı.
Ulaşıma olan talebi gören Topçuoğlu ailesi önce Gaziantep'de yedek parça dükkanı kurarak, daha sonrada Fiat bayiliği açarak bölgenin ihtiyacını karşıladı.
Ali, Naci ve Vedat Topçuoğlu ülkenin kalkınması için ticaretin yeterli olmadığını ön görerek, üretime katılıp ailelerin ve ülkenin kalkınmasına destek olmak için 3000m2 alanda 40 kişilik ekip ile Gülsan Sentetik ile üretim hayatına başladı.
PP Torba üreten işletmemiz 1982'de üretime başladı ve o günden bu yana Dünya'da ve Türkiye'de ilklere imza attı.
Çuval'da kazandıkları tecrübeyi farklı bir sektöre taşımak isteyen Gülsan, Halı İpi (BCF) üretim tesisi kurdu. Türkiye'de ilki yaparak, PP halı ipi üretimine başladı.
Anadolu'da ki ilk otoproduktör enerji santralini devreye alarak Enerji sektöründe faaliyete başladı.
Müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak Dünya standartlarında üretim yapan Gülsan, bu deneyim ve tecrübelerini Dokusuz Kumaş olan Spunbond yatırımına taşıyarak Hijyen sektörüne adımını attı.
İlk adımlarını 1934 yılında atan ve günümüze büyüyerek devam eden Gülsan, Holding çatısı altında bir araya geldi.
Türkiyede ilk Avrupa'da sayılı olan 10 renk baskı kabiliyeti ile hijyenik ve medikal sektörde Film üretmek için yatırım yapıldı ve 2011'de üretime başladı.
İlkleri ve ilkeleri öncü olan Gülsan, 2011 yılında İSO(İstanbul Sanayi Odası) 500 büyük sanayi kuruluşları listesinde ilk 100'e girdi.
Tekstil ve Enerji sektöründe faaliyet gösteren Gülsan Holding, Kaşmir Yapı ile Ankara'da başladığı konut projeleri ile inşaat sektörüne girerek yeni yaşam alanlarını tasarladı.
2003'de kurulan Spunbond üretimi ile pazara yön veren Gülsan Holding Spunbond alanındaki diğer yatırımını Gülsan Egypt olarak Mısır'a yaptı.
Tokat'da toplamda 117 MW kapasiteye sahip, Almus ve Köklüce Hidroelektrik santrallerini bünyesine katarak, Türkiye'nin enerji üretimine katkı sağladı.
Gülsan, hijyen ve medikal sektörüne Spunbond üretimi için, Tekirdağ'a bağlı Çorlu ilçesinde MAV Elyaf ile üretime başladı.
İnova Elektrik, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesinde bulunan ve 2021 yılında devreye alınan modern tesiste elektrik enerjisi üretimi ve ticareti faaliyetlerine başladı. 40 MW kurulu güce sahip olan Metristepe Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ile yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanarak sürdürülebilir ve çevre dostu enerji üretimine katkı sağladı.
Mav Elektrik, Bolu ili Göynük ilçesinde 2022 yılında faaliyete geçen Arıkçayırı Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi (Biyokütle Enerji Santrali - BES) ile elektrik enerjisi üretimine başladı. 30 MW kurulu güce sahip tesiste, yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan kümes hayvanı atıklarını yakıt olarak kullanılıyor ve sürdürülebilir enerji üretimi gerçekleştiriliyor.
TPCL Yenilenebilir Enerji, 2023 yılı itibari ile Manisa ili Kula ilçesinde kurulu gücü 30 MW olan Kula Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisinde (Biyokütle Enerji Santrali - BES) elektrik enerjisi üretimine başladı.