CONTACT US TR | EN

Maliye Bakanı Ağbal Gülsan Holding’i Ziyaret Etti

  • 31.03.2017

Maliye Bakanı Ağbal Gülsan Holding’i ziyaret etti

 

Sektöründe dünya lideri Gülsan Holding’i ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu’ndan bilgiler aldı. Gülsan Holding çalışanlarıyla birlikte öğle tabldot de yiyen Bakan Ağbal işletmede incelemeler yaptı.

 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci ve beraberlerindeki heyet Gülsan Holding’i ziyaret ederek bilgi aldılar. Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bakan Ağbal ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Gülsan Holdinge ait bir tesiste de inceleme yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal daha sonra işçilerle birlikte tabldot yemek yedi. Türkiye’nin son on beş yıl içerisinde önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu gözle görülür bu gelişimin sürdürülebilmesinin önemine değinerek “Son on beş yıldır Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınması için hükümetimiz önemli görevler yaptı. Öncelikle sosyal devlet alanında yaptığı hizmetler bütün dünyaya örnek olmuş durumda. Sağlık konusunda yapılanlar ise ayrı bir önem taşıyor. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin her vatandaşı hastanelerde işçisiyle, mamuruyla, vatandaşıyla aynı kalitede hizmet almaktadır. Bundan 15-20 yıl önce yeterli sağlık hizmetleri alamayan vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları ve bu sorunların sonuçlarını hepimiz hatırlıyoruz. Eğitim alanında gerçekleştirilen reformlarda Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınması için önemli oldu. 70 kişilik sınıflardan bu gün 25-30-35 kişilik sınıfların olduğu okullara ulaştık. Memleketimizde yapılan hizmetler, özellikle sosyal devlet anlamında yapılan hizmetler sosyal tesisler, taziye evleri eğitim kursları ve diğer hizmetler gelişmekte olan ülkeler için örnek olan büyük hizmetlerdir. Önümüzde daha gidecek çok yolumuz var, yapılacak çok iş var. Hükümetimizin en önemli hizmetlerinden biriside istihdam ve gençlere iş imkânı oluşturmasıdır. Son on beş yılda sanayici ve iş adamlarımızın önünü açarak sektörlerimizin gelişmesinde çok önemli bir noktaya geldik. Türkiye artık yurt dışında herkes tarafından gıpta ile bakılan bir ülke haline geldi. Bugün Gaziantep’ten dünyanın 188 ülkesine ürettiğimiz ürünlerimizi pazarlıyoruz, güçlü bir pasaportumuz var. Elbette önümüzde daha yapacak çok iş var. Referandumdan olumlu bir sonuç çıkmasıyla birlikte Türkiye’nin önünün daha çok açılacağına ve birçok engellerin ortadan kalkacağına inanıyorum” dedi. Maliye Bakanı Naci Ağbal’da Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu’na gerçekleştirdikleri yatırımlar ve sağlanan istihdamdan dolayı teşekkür ederek “Ben Gaziantep ile iftihar ediyorum. Bundan sonra Gaziantep’in ne sorunu varsa elimden geleni yapacağım. Gaziantep’in organize sanayi bölgesi gelişiyor. Burada 150 bin işçi çalışıyor. Bunda en büyük emek siz işçilerindir. Yatırımcı işçi hep beraber bu ülkeyi kalkındıracağız. Biz son 14 yılda milletçe bize verdiğiniz destek sayesinde Türkiye uçuşa geçti. 16 Nisanda Gaziantep organize sanayide güçlü bir evet olacak” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de Gülsan Holding’in sadece Gaziantep’in değil aynı zamanda Türkiye’nin de göz bebeği olduğunu ifade ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu’na teşekkür etti. Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu ziyaretin anısına Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Gaziantep bakır işçiliğini yansıtan bir plaket verdi. Bakan Ağbal ve beraberindeki heyet işçilerle toplu fotoğraf çektirerek Gülsan Holding’ten ayrıldı.